Monument valley

 

I många år längtade han, planerade  pratade om sina drömmar att flytta utomlands. Ofta var det nya resemål han ville till & lika ofta fann han hinder som gjorde att han valde att stanna hemma. Han trodde att han var ensam, inte kunde språket, tyckte att det var jobbigt att flyga långt &, framför allt, så var han rädd för att göra fel.

Som en fågelunge i sitt bo knuffades han ut en dag & med en biljett i sin hand fick han fira sin 60-årsdag utanför sin box, i ett annat land. Han valde att försiktigt breda ut sina vingar & flyga. Han testade ny mark för att finna delar av sig själv & valde, trots negativa tankar & rädslor, att njuta.

- Passa på att välkomna det du vill ha i ditt liv nu pappa, sade hans dotter när hon vinkade av honom på flygplatsen.

- Jag ska försöka, svarade han med ett hastigt leende & glömde plötsligt var han lagt sin biljett.

Efter två veckor kom han hem med nya fräknar, bredare leende & nyfunnen lycka. Han kramade om sin dotter som han aldrig tidigare i hennes 36-åriga liv gjort. Mjukheten i hans händer & den runda tonen i rösten smittade av sig i hennes hjärta & hon njöt av att se glittret i hans vackra ögon.

På två veckor var livet förändrat & självkänslan starkare. Nu har han hittat tillbaka hem, till den plats på jorden & till sitt hjärta där kärleken & friheten får ta allt större plats. Han har blivit påmind om den källa som funnits där hela tiden. Den var bara svår att hitta bakom alla rädslor för att misslyckas & tankar om allt som var svårt. Ingenting har ientligen förändrats. Skillnaden är kanske att han väljer att mer & mer gå utanför de ramar han trodde var hans gränser, för att vara i de tillstånd i livet som ger honom mer lycka.

Vad finns det att vara rädd för, egentligen? Kanske är det andras förutfattade meningar som vi tar på oss? Vems är då rädslan?

Ibland kan vi behöva byta ram i livet för att ta det där steget. Hur många gånger har inte jag sagt till mig själv: "Nej, det där går inte, för att...". Ända tills jag en dag förstod kraften av att i stället säga: " Ja! Det går!" Varför inte testa, bara för skoj skull?

Vad kan du göra för dig själv i detta ögonblick för att tillåta dig att vara mer av det strålande & magnefika väsen som du är? Finns det några valda sanninagar du kan ändra på just idag?

Och du, bara för att du en dag väljer att vara deppig betyder det inte att du behöver döma dig själv. Det är helt ok! Vad händer om du i stället för att döma frågar "Vad är det här för energi? Vad gör jag med den? Vad krävs för att förändra den?". Försök inte att lista ut svaret, lita på att det kommer till dig & var vaken på de signaler du får. My Södergren, tidningen Hälsa

 

Kritiserar & anmärker du hellre än att ge beröm?- En annan människa kanske inte kommer komma ihåg vad du har sagt men kommer alltid att komma ihåg hur du fick honom eller henne att må. Människor runt dig märker, utan att du ens behöver säga något, om du är en dömmande person eller en person som letar efter positiva sidor hos andra. Det du tänker om en annan människa kan antingen lyfta den andra eller få den andra att känna sig illa tillmods. Hur vill du själv bli bemött?

 

Ta fram ditt bästa jag - varje dag- Vad är det första du tänker du på när du vaknar? Fokuserar du på hur trött du är & hur mörkt det är ute eller tänker du på vilka möjligeter den här helt nybakade dagen kan ha med sig till dig? Ta några minuter innan du stiger upp & tänk på allt som du uppskattar i ditt liv. Det kan vara den allra självklaraste sak som att du ligger i en säng inomhus när det är kallt & ruggigt ute, att du har tak över huvudet & en frukost som väntar till storslagna tankar om tacksamhet för att du får leva här på jorden.

 

Höj din energi genom kreativ visualisering- Genom att dagdrömma/fantisera om det du vill ha och samtidigt uppleva det som att du redan har det du vill ha försätter du kroppen i en högre energinivå.

Ta en liten stund varje dag & fokusera på dina mål & drömmar, det är bara din fantasi som sätter gränser, öva dig på att våga fantisera & drömma!

 

Se det som är bra hos människor du möter, snarare än det som är dåligt - Sedan barnsben har vi fått lära oss att finna fel i vår omgivning. Ta för exempel "finn 5 fel" som vi fick lära oss redan på dagis. Inte konstigt att vi blir en felsökande generation när vi under så lång tid har fått inpräntat att det är så man ser på sin omgivning. Börja se det som är bra runt dig och det som är bra med personerna du möter i stället.

 

Fokusera på det du vill, inte på det du inte vill - Många gånger lägger vi enormt mycket energi & kraft att tala om för oss själva vad det är vi inte vill ha i livet. Börja i stället fundera på vad det är som du VILL ha & lägg fokus på det.

 

Låt varje möte ha förutsättning att bli så bra som möjligt - Vad har du för inställning innan du går in i ett möte med en ny kund, klient eller varför inte en "blind date"? Använder du kreativa bilder där du ser framför dig hur bra mötet blir eller går du in i mötet med en helt annan känsla?

Ta en stund på dig innan mötet & förbered dig mentalt, se inre bilder där du "målar" upp mötet så som du önskar att det blir & vilken känsla du vill bära med dig när mötet är avslutat.

 

 

 

 

Sträva efter att se det positiva i varje händelse, det gör livet roligare!

se det ljusa i tillvaron

Ta dig tid till att uppleva, känna & vara i nuet med hela ditt jag. Låt både hjärta & sinne vara närvarande.

gemenskap

Glädjs med andra människors framgångar, delad glädje ger dubbel glädje

våga drömma

Våga drömma! Zion National Park, Utah