Yoga - lev nära dig själv

"Resultatet av att praktisera yoga är ett lugnare sinne, en starkare & smidigare kropp & en större närvaro & glädje i nuet." 

Jag vill så ett frö av ljus i var & en som deltar på mina klasser om det så är yoga, meditation eller guidade övningar för självkännedom. Att tillsammans kunna utforska oss själva på djupet i bland genom tårar men lika ofta genom skratt. Att komma förbi prestationen i asana & i stället se & uppleva vad kan yogan göra för var & en.

 Det som ligger mig extra nära hjärtat är att guida genom vägledda meditationer & sommartid guida från Supbrädan med saltstänk i håret, känn dig välkommen /Pia

 

 


 
 
 
Yogakurs på Gårdemyr med 7 Teman 
28 januari kl 17.15-18.45
Kursplats: Gårdemyr, Grebbestad
 
▪️ Har du yogat tidigare & vill "tanka energi" & inspiration? 
▪️ Har du yogat tidigare & helt enkelt trivs bäst med att yoga i grupp & bli guidad?
▪️ Vill du prova på olika teman som genererar ett brett utbud & få variation?
 
Varje kurstillfälle innehåller yogaasana, andningsövning, meditation samt ett tema.
 
Kursinnehåll:
 
▪️ Yoga & extra fördjupning meditation, 2 tillfällen
▪️ Yoga & Yin Yoga
▪️ Yoga & Foamroller
▪️ Yoga & Triggerboll
▪️ Yoga & Shamanic Drum ( Trumresa & Trumhealing )
▪️ Yoga & Andlighet
 
Kl 17.15-18.45
7 tillfällen a´ 90  min
Kursplats: Trivsamma & rofyllda Gårdemyr, Grebbestad/Havstensund 
 
För utlåning finns yogamatta & en kopp the vid ankomst. 

Välkommen med din bokning.
 
 
 
 
 
Yoga Grundkurs steg I  

28 januari kl 19.15-20.45
Kursplats: Gårdemyr, Grebbestad

En kurs för dig som vill lära dig grunderna i yoga både vad det gäller det fysiska utövandet, andningsövningar, avslappning & filosofi.

Vi startar från grunden & skapar en stabilt bas att yoga vidare på.  Efter avslutad kurs har du verktygen att på egen hand kunna fortsätta att yoga hemma. Ett grundprogram ingår som du får med dig hem. 

Kl 19.15-20.45
7 tillfällen a´90 min Kostnad 1100:- 
Kursplats; Trivsamma & rofyllda Gårdemyr, mellan Grebbestad & Havstensund 
Välkommen med din bokning till dansandekrigaren@gmail.com

 

 

Kursstart!  Yoga Grundkurs steg II 
 1 september 2020
Kursplats: Gårdemyr, Grebbestad

Denna kurs är till för dig som har kommit igång med att yoga & har gått steg I eller har liknande erfarenhet. Vi fortsätter att bekanta oss med asanas & pranayama på ett tryggt sätt & i egen takt efter vad som passar din kropp. Vi väver in glimtar av yogafilosofin & avslutar varje klass med en guidad meditation.

Kursen omfattar 7 tillfällen a´90 min Kostand 1100 kr Dansande krigaren tar kommunens rekvisition som betalmedel.


Kursplats Gårdemyr, Grebbestad
Boka din plats på
dansandekrigaren@gmail.com

 

 

 

 

Lite längre fram - datum på nedanstående kurser & kvällar planeras in allt efter  förfrågan - anmäl gärna ditt intresse!

 

 
Yoga, Meditation & Andlighet 
 
Den här kursen innehåller mjuk & enkel yoga som passar de flesta. Vi lägger stor vikt på att komma ner i varv, hitta ro på insidan, andetag med kvalité & närvaro i stunden.
Under kursen kommer vi att utforska olika meditationstekniker så att du har möjlighet att hitta din favorit så att du efter avslutad kurs kan fortsätta att meditera på egen hand. Vi kommer även att öppna upp för den andliga aspekten av livet & närma oss en högre energinivå.
Inga förkunskaper krävs.
 
7 tillfällen
 
 
 

Temakväll Yoga & Meditationskväll -  Healing

Vi inleder kvällen med 1 h mjuk yoga som passar de flesta.

Efter det fysiska utövandet går vi djupare in i oss själva & meditation. Under meditationerna kommer vi att beröra tekniker så som:

* Guidad vägledd meditation

* Trumhealing 

* Andningsmeditation

* Kristallhealing - till denna meditation behöver du stenar till respektive chakra. Antingen om du tar med dina egna stenar, köper ett stenkit på plats för 80 kr (ord.pris 125 kr) eller lånar av de stenar som finns till utlåning.

Förkunskaper: Du längtar efter en skön stund tillsammans med själ & hjärta. 

En kopp the finns vid ankomst för den som önskar. Kom som du är!

Kl 18.00-ca 20.30 Kostnad 300 kr  

 

YinYoga

YinYoga är en lugn yogaform som representerar svalka, avslappning, varande & mjukhet. Vi fokuserar på bindväven, inre organ, skelettet, leder & ligament genom att mjukt "stretcha", hålla varje asana i mellan 3-5 minuter i ett så avslappnat tillstånd som möjligt. Samtidigt som vi sträcker ut kroppen övar vi på att medvetet vara i nuet genom ett mjukt andetag & välkomna & omfamna de känslor som kan komma upp. Vi avslutar varje klass med en guidad meditation. För att delta krävs inga förkunskaper men en ödmjuk inställning, tålamod & omtanke gentemot dig själv. 

7 tillfällen a´90 min   

 

 

Lär dig att Meditera steg I 

I en lugn & rofylld miljö erbjuds du genom guidad vägledning att låta sinnet bli stilla & resa inåt & återskapa kontakten med en djupare aspekt av dig själv. Vi bekantar oss med & provar på olika varianter av meditation både meditationer som är kopplade till yoga & även andra tekniker som tex kreativ visualisering - en form av guidad meditation. Följ med på en storslagen resa in i dig själv, inga förkunskaper är nödvändiga. 

 

 

YinYoga, andning & triggerboll 

YinYoga är en lugn yogaform som representerar svalka, avslappning, varande & mjukhet. Vi fokuserar på, inre organ, skelettet, leder & ligament genom att mjukt "stretcha", hålla varje asana i mellan 3-5 minuter i ett så avslappnat tillstånd som möjligt. Samtidigt som vi sträcker ut kroppen övar vi på att medvetet vara i nuet genom ett mjukt andetag & välkomna & omfamna de känslor som kan komma upp. Vi avslutar varje klass med ca 30 min triggerboll för att lösa upp muskelknutar & öka upp cirkulationen  samt en guidad avslappning. För att delta krävs inga förkunskaper men en ödmjuk inställning, tålamod & omtanke gentemot dig själv. 

7 tillfällen a´90 min 

 

Yoga & Meditationskväll  - Lär dig att meditera 

Här får du möjlighet att prova på flera olika typer av meditationstekniker, lite som ett smörgåsbord för att hitta dina egna favoriter.
Klassen inleds med 60 min Yinyoga som förberedelse för meditationen. Yinyoga är lugn & rofylld & kräver inte någon tidigare erfarenhet.
 
 
Välkommen till en upptäckarkväll!
 
Kl 18.00-20.30 
Kostnad 300 kr 
 
 
 
 
 

Yoga & Meditationskväll - Återskapa kontakten med din skyddsängel & ditt kraftdjur 

Välkommen till en kväll tillsammans med änglaenergi & kraftdjur.

Här får du möjlighet att återskapa kontakten med din skyddsängel & ditt kraftdjur & komma i kontakt med både din själ & hjärta.  Du vägleds tryggt genom guidade meditationer som är lätta att följa & som genererar en djupare kontakt med dig själv & en skön känsla att minnas länge.

Vi startar kvällen med 60 min mjuk yoga som passar de flesta.   

Kl 18.00-20.30 Kostnad 300 kr 

  

 

Foamroller & Shavasana 

En kurs för dig som känner dig stel, stressad, har muskelknutar & vävnadsärr & vill få igång cirkulation & flöde!
I kombination med andning & närvaro " rullar " vi med hjälp av foamrollern över muskler & bindväv, håller på knutor & ömma punkter samtidigt som vi andas & låter kroppen slappna av. Vi startar med att bekanta oss med ett djupare andetag som hjälper både kropp & sinne till fokus & närvaro.
Vi fokuserar på & "rullar"  över höfter & säte, framsida lår & bröstrygg & öppnar upp för kroppens naturliga flöde.
Genom att kombinera foamrollern även med andningen & att vara närvarande i din kropp blir resultatet en stark form av egenvård & egenterapi & en djupare kontakt med dig själv.  Klassen avslutas med en guidad avslappning. 
Inga förkunskaper krävs.
Kläder: Mjuka sköna
För utlåning finns yogamatta, filt, foamroller, triggerboll.
Kl 19.00-20.30
7 tillfällen till en kostnad av 1100:- Välkommen med din anmälan
 

 

 

Temakväll Foamroller & shavasana

En kväll för dig som känner dig stel, stressad, har muskelknutar & vävnadsärr & vill få igång cirkulation & flöde!  I kombination med andning & närvaro " rullar " vi med hjälp av foamrollern över muskler & bindväv, håller på knutor & ömma punkter samtidigt som vi andas & låter kroppen slappna av. Vi startar med att bekanta oss med ett djupare andetag som hjälper både kropp & sinne till fokus & närvaro. Vi fokuserar på & "rullar"  över höfter & säte, fram & baksida lår & bröstrygg & öppnar upp för kroppens naturliga flöde.
Genom att kombinera foamrollern även med andningen & att vara närvarande i din kropp blir resultatet en stark form av egenvård & egenterapi & en djupare kontakt med dig själv.  Klassen avslutas med en guidad avslappning.  Inga förkunskaper krävs.
Kläder: Mjuka sköna
För utlåning finns yogamatta, filt, foamroller, triggerboll.
 
 
 
 
 
Foamrollning & Yinyoga  kl 18.30-20.00

 

En kurs för dig som känner dig stel, stressad, har muskelknutar & vävnadsärr & vill få igång cirkulation & flöde! 
I kombination med andning & närvaro " rullar " vi med hjälp av foamrollern över muskler & bindväv, håller på knutor & ömma punkter samtidigt som vi andas & låter kroppen slappna av.Vi startar med att bekanta oss med ett djupare andetag som hjälper både kropp & sinne till fokus & närvaro. Vi fokuserar på & "rullar"  över höfter & säte, fram & baksida lår & bröstrygg & öppnar upp för kroppens naturliga flöde. Varje klass avslutas med 40 min Yinyoga inkl en guidad avslappning. Inga förkunskaper krävs. Kläder: Mjuka sköna med långa ärmar & ben. För utlåning finns yogamatta, filt, foamroller, triggerboll.

 

 

 

Yoga & Meditationskväll

Vi startar kvällen med 60 min mjuk rofylld YinYoga för stela höfter, höftböjare, säte & bröst. Därefter välkomnar vi shamatrumman med trummresa, trumhealing & healingarbete för vår jord & de vi håller kär. Under kvällen växlar vi trumarbetet med guidade meditationer där du bjuds in att på ett tryggt sätt möta kraftdjur & andliga guider. Kvällen avslutas med en guidad meditation utomhus vid lämpligt väder.

Passar dig som vill bli andligt & själsligt påfylld.

Medtag gärna ett bolster eller stor kudde att vila mot i de olika ställningarna under Yinyogan. Medtag sovsäck eller varm filt/varma kläder för utomhusmeditationen. Yogamatta, sittkudde & filt finns för utlåning till dig som önskar. Kl 18.00-ca 20.30/21.00 Investering: 300 kr Kontant betalning eller swish
Föranmälan

 

 

Temakväll - Chakrayoga & Meditation Chakrarening

Har du också en längtan & känsla av att vilja ta itu med insidan & göra något bara för dig? Precis som du städade ut julen även städa ut & rensa rent på insidan & bereda plats för den kommande våren? Skura ut tankar, känslor & förnimmelser av energi som du har dragit på dig i olika sammanhang i mötet med andra människor & situationer?
Vi inleder kvällen med yogapositioner som utövas i samklang med djup andning & mantra-s, som är länkade till våra 7 huvudsakliga chakra-s ( energicentra ). Vi förbereder & lägger grund för guidade meditationer & övningar vars syfte är att skapa känslan av lätthet, rymd & glädje & en djupare kontakt med dig själv.

 

 

 

Meditation för nybörjare

I en lugn & rofylld miljö erbjuds du genom guidad vägledning att låta sinnet bli stilla & resa inåt & återskapa kontakten med en djupare aspekt av dig själv. Vi bekantar oss med & provar på olika varianter av meditation både meditationer som är kopplade till yoga & även andra varianter som tex kreativ visualisering - en form av guidad meditation. Följ med på en storslagen resa in i dig själv, inga förkunskaper är nödvändiga.  

 

 

Yoga & Meditationskväll - möte med ditt inre barn

Vi inleder kvällen med en skönt renande yogaklass som lägger grunden, öppnar upp & förbereder för vår inre resa. Därefter, i trygg & rofylld miljö, guidas du genom vägledda meditationer & med hjälp av shamantrumman att knyta ann & på nytt återkoppla till ditt "inre lilla jag". Hon som kommer med förmågan att leva & vara i nuet & se de små glädjeämnerna& han som kommer med bus & enkelhet.  En gåva till dig själv & livet.

Förkunskaper: Du har gärna provat yoga tidigare samt att du är bekväm med att följa guidade meditationer & för en stund släppa den yttre världen & i stället vända fokus mot din inre mitt. kl 18-20.45, kostnad 300:-

 

 

Yoga för stressade själar & ömma kroppar

Vi bekantar oss med enkla mjuka yogaställningar där fokus främst vilar på medveten närvaro, befriande, lugnande & energigivande andetag & avslappningsövningar. Här ges du möjlighet att komma ner i varv, få redskap för ett lugnare & mer harmoniskt liv. Här krävs ingen tidigare erfarenhet, endast en önskan & intention om att ge dig själv en paus i vardagen för återhämtning & frid 

 

 

ChakraYoga

Ett vackert & kraftfullt verktyg för personlig utveckling! I asanas arbetar vi med ljud, andning & fokus & avslutar varje klass med en guidad meditation. En underbar yogaform som passar dig som tidigare yogat & önskar komma närmare dig själv. Du behöver vara bekväm med att använda mantra & vara bekväm med att för en stund lämna den yttre världen & vända dig in i din egen magiska värld, mot din inre kärna.
 

 

 

Yoga & Mediationkväll

En rofylld kväll som går i tecken med himmel & jord. Är det fint väder hålls meditationen utomhus i den närliggande ekbacken med dess uråldriga visdom. Vi yogar & mediterar med syftet att hitta tillbaka till nuet, oss själva & vårt hjärta. Yogan är enkel prestigelös & skön med andning & närvaro i kombination med stilla musik som berör i själen.
 
 
 
Yoga för dig som redan har provapå att yoga & vill få inspiration

Passar dig som vill underhålla ditt yogautövande! Du har gått nybörjare Steg I eller har liknande tidigare erfarenhet.
Vi repeterar det vi gick igenom i Steg I & tillsammans i en öppen & prestigelöst miljö arbetar vi vidare & fortsätter att bekanta oss med yogans olika verktyg. På sikt genom regelbundenhet kan yoga leda oss till
ett lugnare sinne, en starkare & smidigare kropp & en större närvaro & glädje i nuet.
 
 

Baravaradag

Att ge sig själv en hel dag, att bara vara, med sig själv, likasinnade & naturen, att ta sig tid att lyssna till hjärtats längtan, Det är en gåva till dig själv & livet.

Vi startar upp dagen tillsammans med en guidad meditation & mjuka sköna yogarörelser, Rörelser som kan anpassas efter behov till enklare eller mer utmanande för den som önskar. Vi hjälper både kropp & sinne att vakna & öppna upp. Dagen fortsätter med olika övningar som förankrar dig i nuet & hjälper dig att återkoppla till dig själv & till ditt hjärta.

Till varje inomhusklass finns yogamatta, filt samt sittkudde för utlåning. Yogamattan är en eko, giftfri och miljövänlig yogamatta i PER-material. Fri från PVC, ftalater, fenoler, dioxiner och andra skadliga ämnen

 

Avbokningsregler


Kurs - När kursen är betald är platsen reserverad & bokningen bindande.
Påbörjad & avbruten kurs återbetalas ej.

Temakvällar - Platsen är bokad & reserverad när betalning inkommit. Bokningen är bindande.Välkommen till min yogastudio i hemmamiljö. Här finns även mina fyrbenta yoginisar Puma & Hercules.

Ny lokal för höstens kurser!
Gårdemyr, Grebbestad

 

"Din Yoga och ditt sätt att leda den är fantastiskt. Rörelser som ger styrka och smidighet kombinerar du perfekt med andningsövningar, avslappning och härliga meditationer. Att få vara i nuet och rensa tankarna,  stillheten och lugnet, ger mig så otroligt mycket. Jag känner mig frisk, stark och positiv. Tack för allt!" /S.K

 

 

 

Kommentarer från tidigare kursdeltagare 

"Av alla yoga varianter jag provat på så är Pia’s yoga den bästa, uppvärmningen är dynamisk med mycket fokus på andningen. Flyktiga vardagstankar upphör och sinnet stillas I nuet, man förbereds väl inför kommande arbete. Huvudpasset passar alla, och det blir så tufft som man gör det. Under avslappningen är det inte ovanligt att man tas med på unika trum eller ljud meditationer! Jag mår sällan så bra som efter ett av Pias pass och rekommenderar yogan till alla som vill förbättra hälsa och finess!"  Malin Blomdahl Lenner

 

"Allt vi gjort har varit en förbättring både fysiskt & psykiskt för mig, att slippa äta värktabletter & vakna upp utan att ha ont.."- L.W

"Tiden, två timmar är perfekt! Att gå ner i varv kräver tid. Lugnet, ditt sätt att förmedla.  Har känts ok! Trots att kunskapsnivån är varierande. har ej känslan av att vara nybörjare. Känner verkligen att detta är rätt för mig, hoppas att på fortsättning även i höst." A.C.K

"Vill tacka för allt jag har lärt mig, att min kropp har mått bättre & att jag harfått tid till att verkligen slappna av!! Tack för denna gång!" M.P

"Jag känner mig mycket rörligare & har bättre balans. Jag blir alltid jätteglad & lycklig efter yogan. Brukar känna mig lite småtrött när jag kommer men pigg & glad efteråt." anonym

"Varje gång efter yogan mår jag mycket bättre både fysiskt & psykiskt. En lättnadskänsla. Jag har i vanliga fall väldigt svårt för att koppla av, vilket jag verkligen tycker att jag fått hjälp med genom yogan.. Tack för alla tisdagar & för all hjälp jag har fått genom detta!" anonym.

"Att det faktiskt går att komma ner i varv, de lugna andningsövningarna & avslappningen har varit bäst för mig, men allt är lugnt & skönt & du är så behaglig."Y

"Ditt sätt att leda yogan är mycket positivt & rofyllt. Avkoppling & mjukhet i kroppen."A.M